Abonnementen service: 035 - 2019505

Tandsteen op kunstgebit

Lezeres Nel schrijft dat haar man niet meer zijn gebitsprothese kan reinigen met bruistabletten met tandsteenverwijderaar. Die zouden niet meer te koop zijn. Mijn advies is simpel.

Je moet volgens experts een kunstgebit helemaal niet met een bruistablet schoonmaken. Door de bruiskracht wordt de prothese ruw, waardoor plaque en bacteriën zich makkelijk kunnen nestelen.

Poets het kunstgebit dagelijks met een borstel met relatief harde haren. Dat kan ook een afwasborstel zijn. Groene zeep of afwasmiddel helpt daarbij tegen het vet. Tandsteen is gewoon een kalkafzetting. Kalk wordt opgelost door ‘zuur’. Leg daarom de prothese ’s nachts in schoon water met een scheutje natuurazijn. Dat is iets duurder dan schoonmaakazijn en de kalk wordt opgelost. Na elke maaltijd het kunstgebit even schoonmaken onder lauw, stromend water.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren