Abonnementen service: 035 - 2019505

HuishoudTIP: ‘trek vast’: een handige alleskunner

Ik ben verslaafd aan tiewraps. Daarmee bedoel ik de kabelbinders, zeg maar de plastic riempjes voor het samenbundelen van voorwerpen. Ik heb ze voor eenmalig gebruik en betaal gemiddeld één euro voor honderd stuks. Herbruikbare zijn een stuk duurder, maar die vind ik niet zo praktisch.

Tiewrap betekent letterlijk ‘trek vast’ en was een merknaam van het Amerikaanse bedrijf Thomas & Betts. Nu wordt het ook geschreven als ‘tyraps’, ‘tie-wraps’, ‘tie-raps’ en ‘tie-ribs’.

Al vroeg ging een klemmetje van onze fietsendrager kapot. De tiewrap bood uitkomst. Er ligt ook een stapeltje in een autoportier met een schaartje erbij. Wij hebben een grote tuin en er valt heel wat op te binden. Dat doe ik met allerlei soorten tiewraps. Uiteraard zijn het in de eerste plaats… kabelbinders.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren