Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De geadopteerde katten van Peter :‘Ze voelen aan hoe ’t met me gaat’

Eigenlijk ben ik helemaal geen kattenman, maar deze twee katten wonen inmiddels al zes jaar bij mij”, zegt geboren Schagenaar Peter Fransen (64). “Het is als een soort vriendendienst begonnen. Ik zou op twee katten van een vriendin van me letten, die even geen plek meer voor ze had. Maar die katten zijn daarna nooit meer weggegaan.

Gelukkig maar, want ik ben inmiddels enorm aan ze gehecht. Ze hebben geen naam van mij gekregen. Ik noem de ene ‘die rooie’ (7) en de ander ‘die lapjes’ (10). Maar wat ons contact zo bijzonder maakt, is dat zij haarfijn aanvoelen hoe het met mij gaat. Ik ben een tijdje flink ziek geweest en als ik me op een dag erg ellendig voelde of koorts kreeg, wisten die twee katten dat bijna eerder dan ik. Dan bleven ze alsmaar in mijn buurt, alsof ze me wilden beschermen. En desnoods gingen ze hulp halen bij de buurvrouw.

Die kwam dan bij me kijken hoe het met me ging, want, zo zei ze: ‘Je katten kwamen me halen.’ Die twee aparte katten van me hebben er met hun diagnose nog nooit naast gezeten.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren