Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

MIjn verzameling: Een wijze uil in Amsterdam

Theo Bokeloh (82) woont aan de Overtoom in Amsterdam. “Ik was zeeman, klerk, vertegenwoordiger en werkte overal op de wereld.

Ik heb een stuk of achthonderd uilen in drie kasten naast elkaar. Samen met de werkster heb ik in april alle uilen afgesopt. Mijn verzameling is nu compleet. Er kan niks meer bij. Want ik heb ook nog een stuk of tweehonderd olifanten, vijftig paarden, bijna honderd teddyberen en Egyptische kunst.”

De uilen zijn er in allerlei vormen en maten. Van koper, metaal, hout, riet, porselein en natuurlijk veel aardewerk. “Eigenlijk begon mijn overleden vrouw de uilen een jaar of veertig geleden te verzamelen. Zij was docente in het nijverheidsonderwijs en intelligent. Misschien was dat wel de reden. Ik heb de hobby overgenomen en ze overal in de wereld gekocht. Voor de duurste uil heb ik vroeger vele honderden guldens betaald. Aan de onderkant van de uilen staat op een plakkertje uit welk land de beeldjes komen. Want als je er zo veel hebt, weet je dat op een gegeven moment niet meer.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren