Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mijn verzameling: De pauwen van Pauw

Henk Pauw (75) verzamelde postzegels en reclamepaperclips, maar zijn postzegels deed hij van de hand en de paperclips begonnen hem te vervelen.

“Maar het verzamelen zit toch in mijn bloed en in 1985 kwam ik op een verzamelaarsbeurs een ansichtkaart van rond 1900 tegen met een pauw en afbeeldingen van de gemeente IJsselstein.

Dat vond ik zo toevallig, want wij wonen al sinds 1976 in IJsselstein.” Toen begon hij alles te verzamelen waar een pauw op staat en dat is veel: postzegels, luciferdoosjes, suikerzakjes, beeldjes, munten, tijdschriftartikelen, boekjes, enzovoorts. “Het loopt allemaal een beetje uit de hand. Ik moet eigenlijk een paar nieuwe vitrinekasten kopen om de pauwen uit te stallen, maar we wonen op een flat en er is bijna geen ruimte meer voor uitbreiding.”

Pauw is een bekende in de verzamelaarswereld. Zo is hij voorzitter van de Nederlandse vereniging De Verzamelaar. En inderdaad, hij is zo trots als een pauw op zijn verzameling.

Ook met uw verzameling in MAX Magazine? Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren