Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De tip van Léon

Een bezoek aan de traditionele Japanse tuinen in de buurt van Kyoto zijn me altijd bijgebleven als één van de hoogtepunten van een verblijf in dat bijzondere verre Aziatische land.

De pure eenvoud, strikte harmonie en symboliek zijn terugkerende elementen van deze spirituele groene kunstwerken. Serene plekken om tot rust te komen, om met jezelf in gesprek te gaan. Voor die bijzondere beleving is een verre reis naar de andere kant van de wereld niet nodig.

Op landgoed Clingendael in Den Haag ligt ook zo’n prachtige Japanse Tuin. Begin 20ste eeuw aangelegd door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Marguerite M. Baronesse van Brienen, ook wel freule Daisy genoemd. Er zijn zeldzame bomen en planten te zien met in het najaar betoverde kleuren. De tuin is zo kwetsbaar dat bezoekers er maar acht weken per jaar welkom zijn. In het voorjaar en nu in de vroege herfst.

10 t/m 25 okt.    denhaag.com/nl/clingendael

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren