Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De tip van Léon

De omgeving van Nijmegen was halverwege de 19de eeuw een geliefd onderwerp voor veel kunstenaars. De schilder B.C. Koekkoek is er zelfs gaan wonen.

Ten oosten van de stad komen twee landschapstypen samen: een vlak poldergebied en karakteristieke hoogteverschillen die on-Nederlands aandoen. Beek en Ubbergen werden geliefde reisdoelen voor schilders en tekenaars uit heel Nederland. In de omgeving waren tal van ‘romantische’ motieven te vinden: oude watermolens, vervallen boerderijtjes en eenvoudige kerkjes. Een verzameling van toen gemaakt werk hangt nu bij elkaar op een tijdelijke tentoonstelling in Museum Het Valkhof. Aan de expositie is een wandeling van 9 kilometer gekoppeld die de bezoekers voert langs de inspirerende plekken die destijds in verf zijn vastgelegd. In de routebeschrijving staan historische foto’s en geëxposeerde werken afgebeeld.

t/m 1 nov   museumhetvalkhof.nl     024-3608805

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren