Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De tip van Léon: Slavernij

Doorgaans wordt de informatie over ons slavernijverleden in algemene termen gesteld.

Bij de tijdelijke tentoonstelling over dit actuele onderwerp in het Stadsarchief Amsterdam is gekozen voor dertien persoonlijke verhalen, waardoor indringend duidelijk wordt wat slavernij in de praktijk voor veel betrokkenen betekende.

Het economische belang voor de stad was enorm en de welvaart in de zeventiende en achttiende eeuw is niet los te zien van de vrijheidsberoving, uitbuiting en onderdrukking. Originele manuscripten, ooggetuigenverslagen, notariële stukken, familiearchieven, tekeningen en foto’s geven een gedetailleerd beeld van de mensen­handel in die tijd. Op de eigen website heeft het Stadsarchief ook nog een groot aantal boeiende verhalen over het thema  bij elkaar gezet. t/m 11 okt.  amsterdam.nl/stadsarchief  020-2511511

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren