Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

ABP-aanvulling tweeverdieners: Oogsttijd

Begin dit jaar lieten we op deze plek en in ‘Meldpunt’ zien hoe ABP-gepensioneerden die een partner hebben die vóór 1995 gelijktijdig pensioen opbouwde, een aanvulling op hun pensioen kunnen krijgen.

De pensioenverhoging gaat in vanaf het moment dat beide partners AOW ontvangen en bedraagt een paar tientjes per maand. Naarmate de gelijktijdige pensioenopbouw langer heeft geduurd, kan de aanvulling oplopen tot 200 à 300 euro per maand. Als u al langer recht had op deze aanvulling, dan krijgt u alles alsnog nabetaald. Zo’n nabetaling kan duizenden tot tienduizenden euro’s bedragen. ABP betaalt hierover ook nog eens wettelijke rente uit. Maar alleen als u daar expliciet om vraagt.

U belde ons plat
Wij dachten dat vele ABP-gepensio­neerden deze tot dan toe vrij onbekende aanvulling alsnog zouden kunnen aanvragen. U leek dit met ons eens te zijn: de informatiepagina op MAXVandaag.nl werd tienduizenden keren bezocht. Ons spreekuur moest een extra callcenter inschakelen om de duizenden telefoontjes over dit ene onderwerp het hoofd te kunnen bieden. En nog steeds krijgen we dagelijks telefoontjes van MAX-leden die de aanvulling willen aanvragen. Deze massale belangstelling staat in schril contrast met de inschatting van ABP zelf. Het pensioenfonds kan geen exacte aantallen noemen, maar geeft wel aan dat het aantal aanvullingen dat ten onrechte op de plank is blijven liggen, beperkt is.

Spontane bedankjes
Ondertussen krijgen we al wekenlang dagelijks spontane bedankjes binnen, zoals deze:

“Dankzij de MAX Ombudsman (artikel in het MAX Magazine nr. 5) krijg ik € 2.797,14 netto terug en
€ 38,49 elke maand bij het pensioen. Een prachtig resultaat, hartelijk dank voor het artikel.”
en deze:

“Mede dankzij het programma ‘Meldpunt’ van uw omroep betreffende de fouten die zijn gemaakt met de pensioenen bij het ABP, heb ik een aanzienlijk bedrag van ruim 10.000 euro netto teruggekregen en iedere maand 148 euro verhoging van mijn pensioen.”

Help ons bij ons onderzoek
Dit zijn hartverwarmende en bemoedigende reacties, die nieuwsgierig maken naar hoe het die duizenden andere aanvragers is vergaan. Klopt het wat ABP zegt, dat het gaat om een beperkt aantal gevallen, of is dit toch veel groter? Daarom starten we een onderzoek, waar we uw hulp bij nodig hebben. Als u de aanvulling bij ABP heeft aangevraagd, en u heeft inmiddels een beoordeling van ABP, stuur dan een mailtje naar abpaanvulling@omroepmax.nl.
U hoeft daar verder niets in te zetten. Wij zullen u later deze zomer een vragenlijst sturen. Uiteraard garanderen wij uw anonimiteit. Als uzelf nog vragen heeft over deze aanvulling, verzoeken wij u om ons ook in dat geval niet te bellen, maar eveneens dit speciale e-mailadres te gebruiken. Vermeld daarbij dat u een vraag heeft. Wij sturen u dan alle beschikbare informatie over deze aanvulling. Wij hopen dat u ons massaal mailt. Na de zomer zullen wij de resultaten van ons onderzoek presenteren.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren