Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De Tip van Léon: Zaanse Schans

De Zaanse schans is met meer dan twee miljoen buitenlandse bezoekers per jaar de best bezochte toeristische attractie van ons land. Het historische buurtje met zijn molens en monumentale houten huisjes scoort beter dan het Rijksmuseum, Van Gogh of Anne Frank Huis.

Het zijn vooral Aziaten die zich hier verdringen. Nu die door de coronacrisis massaal wegblijven, is het voor ons Nederlanders een gelegenheid bij uitstek om er eens rustig rond te kijken. Het is ook nog gratis. Naast de werkende molens en demonstraties van oude ambachten, bevinden zich hier ook het Zaans Museum en het Verkadepaviljoen. Met aandacht voor de boeiende industriële geschiedenis en de omvangrijke levensmiddelenproductie van de Zaanstreek. Daar moet voor een bezoek wel een kaartje worden gekocht, en vanwege de gelimiteerde toegang: vooraf even reserveren.

dezaanseschans.nl   075-2047510

 

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren