Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De tip van Léon: Frans Hals online

De meeste musea in ons land hebben voorzichtig de deuren weer voor publiek geopend. Maar wel met de nodige beperkende maatregelen, om zo de anderhalve meterrichtlijn te kunnen naleven.

Bezoekers worden mondjesmaat toegelaten, kaartjes kopen kan doorgaans alleen in tijdsblokken via internet en verwijsbordjes dicteren strikt de looprichtingen in huis. Het management van veel musea heeft de afgelopen tijd de creativiteit aangesproken om tentoonstellingen toch onder de aandacht van het publiek te kunnen brengen.

Vaak met behulp van digitale mogelijkheden. Een mooi voorbeeld daarvan is het Frans Hals Museum in Haarlem, waar voor het internet een speciale online serie werd gemaakt. Directeur Ann Demeester leidt in vijf compacte afleveringen de thuiskijkers rond langs de collectie en vertelt onderhoudend over Frans Hals en een groot aantal andere meesterlijke schilders uit de 16de en 17de eeuw die in Haarlem voor artistieke vernieuwing zorgden. Ze legt daarbij ook een relatie met werk van hedendaagse kunst, dat er is te zien. Zoek bij YouTube op ‘Haarlemse Helden’ om de minidocumentaires te kunnen bekijken.

franshalsmuseum.nl
youtube.com  023-5115775

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren