Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Pinguïndans

Futen zijn goed in versieren; het mannetje en het vrouwtje voeren samen een prachtige dans uit. Ze wrijven onder andere tegen elkaars kop, terwijl ze rechtop in het water staan en – om niet te vallen – hun pootjes als roeispanen gebruiken.

Tijdens zo’n ‘pinguïndans’ bieden ze elkaar voortdurend nestmateriaal aan. Als die cadeautjes en de dansbewegingen in de smaak vallen, kan er gepaard worden. Ook leuk om te weten: het futenbroedseizoen kan doorlopen tot in de herfst; gemiddeld legt een vrouwtjesfuut drie eieren per keer; de broedtijd is vier weken; de jongen verlaten snel het nest, maar de ouders houden ze warm op hun rug; ruim tien weken blijven de ouders de jongen voeren.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren