Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De Heidewachtel van Marianne: ‘Ze kruipt altijd op schoot om te knuffelen’

“Leia (bijna 2) is vernoemd naar een Noorse godin. Wel zo toepasselijk, want het is een goddelijke hond met adellijke pretenties”, vertelt de geboren Rotterdamse Marianne Schemder­ling (66), een voor­­­­­­­­­malig journalist en communicatie- en marketing­adviseur, die net het manuscript van haar eerste roman heeft geschreven.

“Leia komt er ook in voor natuurlijk, ze is mijn oogappel. Het is een Heidewachtel jachthond, oftewel een ‘Kleine Münsterländer’ zoals dat officieel heet. Het is echt een portret, hoor. ‘s Morgens nadat ik haar heb uitgelaten, maak ik gezellig een kop koffie en dan kruipt ze altijd bij mij op schoot om te knuffelen. Dat is vaste prik.

Ze doet het niet voor een koekje ofzo, het gaat puur om het knuffelen. Het enige minpuntje is dat ze soms speelgoed van andere honden en kinderen pikt en het dan nooit meer terug wil geven. Dat geeft weleens problemen, haha. Maar ze is verder heel lief hoor. Voor mensen, kinderen, andere honden en ook katten! Zelfs paarden jaagt ze niet meer op, dat heb ik haar afgeleerd. Ze luistert door de training die we volgen perfect. Zelfs als ze achter konijnen aan rent en ik fluit haar, komt ze als een speer naar me toe en gaat heel keurig voor me zitten. Het puberale gedoe heeft ze nu wel grotendeels achter zich gelaten. Dat past ook beter bij haar naam. Het is toch een beetje een godin, hè?”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren