Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Beeldige postbodes

Wim Rombouts werkte veertig jaar bij de toenmalige PTT. Tien jaar als besteller en daarna als hoofdbesteller, wat nu groepsleider heet. “Ik werkte in Breda en begon lang geleden beeldjes van postbodes te verzamelen. Dat gebeurde toen ik een beeld kocht van de PTT Personeelsvereniging in Maastricht die een jubileumjaar vierde en zo’n beeld uitgaf.” Intussen woont hij met zijn vrouw in Gapinge bij Veere in Zeeland en heeft hij meer dan honderd beeldjes. Ze hebben een plaats gekregen in een vitrinekastje.

“Het is niet zo simpel om de collectie uit te breiden. Je ziet ze soms op kerstmarkten en af en toe op Marktplaats en je kunt allerlei verzamelaarsmarkten afstropen, maar ook dan moet je mazzel hebben om een exemplaar te vinden.” De collectie is wel heel bijzonder. “Ik heb een postbode in de vorm van een vos en van een varken. En de Dikke en de Dunne afgebeeld als postbodes. Ik heb drie grote beelden van Belgische postbodes die origineel zijn uitgedost. En zo kan ik nog wel even doorgaan.” Wilt u met uw verzameling ook in MAX Magazine, mail dan naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren