Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De Tip van Léon: Online scrabbelen

Het gebruik van Wordfeud, de online variant van het bordspel Scrabble, maakt een opleving door nu we veel thuis moeten zitten en verveling de kop op steekt. Het spel is kosteloos als app te downloaden. In de gratis versie wordt het spel onderbroken door korte commerciële boodschappen.

Tegen betaling is een reclamevrije variant verkrijgbaar. De populaire chatfunctie om boodschappen uit te wisselen is standaard. Er wordt doorgaans tegen vrienden gespeeld, ook is het mogelijk onbekenden uit te dagen. Er bestaat zelfs een Wordfeud-competitie met tien divisies waar inmiddels een kleine 10.000 landgenoten tegen elkaar spelen met echte ranglijsten en competitie-indelingen.

Wordfeud kan ook thuis door partners – elk op een eigen iPad – worden gespeeld. Dan ontstaat bij de beoordeling van het al of niet bestaan van gelegde woorden nooit discussie, omdat de computer als derde voor scheidsrechter speelt. Herkent het programma een woord niet, dan wordt het meedogenloos afgekeurd.

wordfeudwoorden.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren