Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Recept voor koekjes van moeder Maxima

De jarige koningin geeft op social media aan: “In deze tijd vier ik mijn verjaardag thuis met een typisch Argentijnse lekkernij: Alfajores van dulce de leche. Ik ben met Alfajores opgegroeid, het zijn mijn lievelingskoekjes! Ik bak ze volgens mijn moeders recept, dat ik graag met jullie deel. Zodat je ze ook zelf thuis kunt bakken!” – Máxima

Ingrediënten koekjes

– 300 gr maizena
– 200 gr bloem
– 200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
– 150 gr suiker
– 4 eidooiers
– 1 theelepel soda (natriumbicarbonaat)
– 2 afgestreken theelepels bakpoeder
– het merg uit een klein vanillestokje of een snufje vanille poeder
– de geraspte schil van 1 citroen
– 1 theelepel cognac

Ingrediënten vulling

– dulce de leche (kant en klaar of zelf maken met gecondenseerde melk en suiker)
– geraspte kokos

Bereiding

– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Meng alle droge ingrediënten met de zachte boter in een kom.
– Voeg de eidooiers en de cognac toe en kneed met de hand tot een stevig deeg.
– Vorm een bal en leg die ongeveer een uur te rusten. Soms lijkt het alsof het deeg niet aan elkaar kleeft, voeg dan 2 lepels citroensap toe.
– Rol het deeg uit tot een lap van 5 mm tot 7 mm en steek rondjes deeg uit (met een glas) van ongeveer 4 cm diameter.
– Leg dan de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat op zo’n 2 cm afstand van elkaar.
– Bak de koekjes 10-12 minuten op 160 graden. De koekjes moeten een klein beetje verkleuren, niet te veel anders worden ze te droog en breken ze.
– Als de koekjes klaar zijn, uit de oven halen en laten afkoelen.
– Plak steeds twee koekjes met een laag dulce de leche op elkaar. Spreid de dulce de leche goed uit tot aan de rand. Die randen rol je vervolgens door de geraspte kokos.

De Alfajores de dulce de leche zijn klaar: genieten maar!

Bron: RVD

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren