Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De minipony’s van Cocky: ‘Het is tussen ons liefde voor altijd!’

Al vanaf hun geboorte zorgt kapsaloneigenaresse Cocky Penha (70) uit Den Burg voor haar minipony’s Loes (bruin, 35) en dochter Barbara (zwart, 25). “Ik heb net zo’n hechte band met ze als destijds met mijn honden en kat. Als ik de pony’s roep, komen ze meteen aangerend.

Het is tussen ons liefde voor altijd! We hebben natuurlijk ook wel een verleden samen. Toen ze heel klein waren, sprongen ze vrolijk op mijn schoot. Dat zouden ze nu eigenlijk het liefste nog steeds doen, maar dat gaat niet meer, haha, daar zijn ze te groot voor.” Cocky’s honden en kat zijn inmiddels overleden, maar de pony’s Loes en Barbara zullen volgens haar nog wel een tijdje blijven.

“Die hebben hier de tijd van hun leven. Ze hebben enorm veel leefruimte, drinken gezuiverd water en ademen altijd die schone zeelucht in. We hebben hier op Texel geen industrie, hè? Dat alles is niet alleen goed voor mensen, maar natuurlijk ook voor de dieren. Ik zou er niet gek van staan te kijken als ze echt heel oud worden. Misschien worden ze bij wijze van spreken wel honderd, wie weet. Die twee schatten van me vinden het best als ze af en toe door een paar meisjes worden bereden, dan doen ze heel trouw wat hen wordt opgedragen. Ze zijn af en toe wel een beetje eigenwijs, maar op een leuke, lieve manier. Dat kan ook niet anders, want ze zijn echt zielsgelukkig. Dat merk ik aan alles!”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren