Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

HuishoudTIP: Vochtige doekjes

“Wat, ben je wéér aan het knoeien?” Regelmatig klinkt er een verwijtende opmerking van mijn vrouw door het huis.

We kennen elkaar al meer dan vijftig jaar. Dat verwijt klinkt vooral als ik met vuile schoenen door het huis banjer. Bijvoorbeeld met mijn wandelschoenen die snel vies worden met vooral modder. Wij wonen namelijk aan een dijk bij de uiterwaarden. Mijn vrouw zweert bij vochtige, hygiënische doekjes, maar ze kunnen ook een andere naam hebben. Die kun je gebruiken op vrijwel alle voorwerpen, dus ook om modder en andere vuiligheid van je schoenen te verwijderen. “Ik kan toch ook een vaatdoekje pakken?”, vraag ik mijn vrouw. “Ach, dan knoei je weer met water. Pak nou maar zo’n doekje en gooi ‘t daarna in de afvalbak.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren