Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De beestenboel van Tamira: ‘Dieren zijn trouwer en eerlijker dan mensen’

Ik ben van kind af aan een hele grote dierenvriend. Ik sta als baby al op foto’s met dieren. Nu heb ik vijf honden en twee katten, twee varkens, negen schapen, tien kippen en vissen”, vertelt Tamira Held (51) uit Assendelft, eigenaresse van een hondentrimsalon.

“Ik ben gescheiden, mijn man vond ergens anders een stukje groener gras, zal ik maar zeggen. Dat bevestigde mijn idee maar weer dat dieren trouwer en eerlijker zijn dan mensen. Ik zeg mijn hele leven al: geef mij maar een dier, ik heb met mensen genoeg nare ervaringen gehad. Daarom ben ik blij met mijn eigen privébeestenboel, haha!” Op de foto poseert Tamira met op schoot bastaardje Mori (7), rechts van Tamira bastaardje Mo (8), links bastaard Funny (4), de podenco Cindy (13) en de grote Brandy (6), een Berner sennen.

“Ze kunnen het heel goed met elkaar vinden. Alles loopt hier de hele dag door elkaar. Ook de varkens Binkie (4) en Freddie (6) lopen bij mij door de tuin. Als ik visite heb, dan komt er gerust ook een varken op een kussen gezellig bij liggen of komt-ie knorren om een broodje en dan gaat-ie weer. Ik klets de hele dag met al mijn dieren. Als ik verdriet heb, voelen ze dat wel hoor, dan komen ze altijd bij je. Varkens voelen dat ook heel erg, vooral Binkie, dan komt-ie bij me staan en dan gaat-ie een heel ander, veel lager, knorretje maken dan normaal. Maakt me niet uit wat mensen ervan denken. Ik heb een hele mooie band met mijn dieren. Ze zijn het geluk in mijn leven.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren