Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

2 miljoen nek- en rugklachten

Ruim twee miljoen Nederlanders hebben nek- en rugklachten (45% mannen, 55% vrouwen).

Met het toenemen van de leeftijd stijgt het aantal mensen met klachten. De uitgaven aan de zorg voor nek- en rugklachten bedragen ongeveer een miljard euro per jaar. Jaarlijks zijn er zo’n dertigduizend ziekenhuisopnamen met een gemiddelde verblijfsduur van vijf dagen en bijna honderdduizend dagopnamen.

Een specifieke oorzaak van rugklachten wordt bijna nooit gevonden. Aangenomen wordt dat lage rugpijn te maken heeft met overbelasting van de tussenwervelschijven, gewrichten, zenuwen en spieren. Nekklachten vinden vaak hun oorzaak in beeldschermwerk.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren