Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Tip van Leon: In de voetsporen van de Bevrijding

Als gezin kampeerden we vroeger jaarlijks tijdens Pinksteren in de uitbundige natuur van het Brabantse Oisterwijk. Ik herinner me het eindeloze gestoei met stangen en doek van de luxe bungalowtent, met uitbouwkeuken en aparte slaapkamers. In mijn geheugen zitten ook nog lange boswandelingen en vrolijke zwempartijen in het meertje De IJzeren Man. Het waren zorgeloze weekenden. In de buurt bevond zich ook Kamp Vught. Achter prikkeldraad. Nee, dat is geen camping, vertelde mijn vader. Als jochie van net na de oorlog had ik van concentratiekampen geen weet. Zijn verhaal over de Joden, die daar door de Duitse bezetters waren opgesloten, maakte diepe indruk op mij. Kamp Vught – nu nationaal monument en herinneringscentrum – is de eerste locatie die Philip Frederiks bezoekt in de nieuwe MAX-serie ‘In de voetsporen van de Bevrijding’. Hij praat daar met de Joodse verzetsstrijdster Selma van de Perre. In deze zesdelige reeks ontmoet Freriks overal in het land veteranen van de strijd in het laatste oorlogsjaar, maar hij praat ook met burgers die er middenin zaten. Ik ga zeker kijken en het is ook een tv-tip voor mijn eigen kinderen, die zich bij de impact van een oorlog ook niet veel kunnen voorstellen.

In de voetsporen van de Bevrijding
Wekelijks vanaf zaterdag 28 maart, 20.35 uur NPO 2

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren