Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De tip van Léon: Helmantel vertelt

Nu de musea voorlopig nog voor publiek gesloten blijven, zal ik de komende weken telkens een tentoonstelling belichten die online te bezoeken is.

Stedelijk Museum Alkmaar biedt bijvoorbeeld via de eigen website een virtuele audiotour aan door de tijdelijke tentoonstelling ‘Collectie Paul Rijkens’. Schilder en verzamelaar Henk Helmantel leidt de bezoekers rond en vertelt over een aantal door hem uitgekozen werken. Paul Rijkens (1888-1965) was in zijn tijd als voorzitter van de Raad van Bestuur bij multinational Unilever wereldwijd één van de meest gezaghebbende en gerespecteerde industriëlen. Achter de schermen bemoeide hij zich ook met de internationale politiek en privé was hij een verwoed kunstverzamelaar. Met name van Nederlandse en Belgische schilders uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

museumalkmaar.nl
072-5489789

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren