Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De Schotse Collie van Ab

‘Hij miste zijn maatje enorm’

Ik had eigenlijk twee Schotse collies: Spike van vijf en Igor, die is twaalf geworden. De laatste is helaas eind vorig jaar overleden. Dat was een groot verdriet voor mij, maar ook voor Spike”, vertelt voormalig dansschoolhouder Ab de Groot (76) uit Hilversum. “Spike miste zijn maatje de eerste weken enorm. Hij bleef maar achterom kijken waar Igor bleef. Logisch, want die twee waren een hecht span. Ze speelden elke dag en vonden het heerlijk om samen over de hei te rennen als ze door mij werden uitgelaten. Opeens stond Spike er alleen voor op de hei en dat was duidelijk even wennen voor hem. Ik geloof dat hij er nu wel overheen is, dieren passen zich volgens mij ook op een gegeven moment aan de nieuwe situatie aan. Ik vind het nog steeds heel fijn om Spike uit te laten. Dat doe ik drie keer per dag. In beweging blijven is natuurlijk ook goed voor mij. Ons eerste loopje is steevast ’s ochtends anderhalf uur op de hei. En ’s middags trekken we er nog een keer een uur samen op uit. ’s Avonds houden we het bij een kort loopje, dan zitten we allebei liever binnen. Spike is mijn beste maatje en hij is ontzettend lief, ook tegen andere mensen. Ik hoop dat hij nog lang bij me blijft.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren