Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Extra handen voor de zorg

Oud-zorgmedewerkers, zorgstudenten en andere mensen met een zorgachtergrond kunnen zich via het platform extrahandenvoordezorg.nl aanmelden om te helpen de thuiszorg overeind te houden.

Het platform is een initiatief van een groot aantal organisaties. Meer dan 90 procent van alle ouderen woont zelfstandig thuis. Een deel van hen is afhankelijk van thuiszorg. “Deze mensen maken zich, heel begrijpelijk, grote zorgen of de thuiszorg kan blijven komen en of ze niet besmet worden”, vertelt Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO. Steeds meer thuiszorgmedewerkers zijn ziek en er is een tekort aan beschermende middelen. Er wordt hard gewerkt om het tekort aan beschermingsmiddelen aan te vullen. Daarnaast wordt gekeken of mantelzorgers lichte, niet-medische zorg kunnen overnemen (zoals het aantrekken van een steunkous).

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren