Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Coronavirus op voedsel?

Het coronavirus is hoogstwaarschijnlijk van een exotisch dier in China naar de mens verspreid.

Op markten waar veel verschillende diersoorten levend bij elkaar worden gebracht, kunnen virussen makkelijk van één diersoort naar een andere diersoort – en ook van dier naar mens – overgaan. Door mens-op-mensbesmetting heeft het virus zich vervolgens razendsnel verder verspreid. Het RIVM neemt aan dat in Nederland geen verspreiding van dier op mens plaatsvindt, ook niet via voedsel dat hier gegeten wordt. Coronavirussen hebben een dier of mens nodig om in leven te blijven en te groeien. Dat kan niet in voedsel.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren