Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Op jacht naar toiletbordjes

Als José de Looff op pad gaat, is de kans groot dat ze ergens een foto maakt. Niet van mooie gebouwen of een straatbeeld, maar van toiletbordjes.

Zij vertelt: “Ik fotografeer bijzondere, artistieke, kunstzinnige en aparte bordjes op de deuren van toiletten in restaurantjes, cafés, musea, stations, noem maar op. Van die foto’s maak ik weer een album.” Deze dame uit Bergen op Zoom verzekert dat het aanbod enorm is. “Ik heb er pas duizend, dus er kunnen er nog heel veel bij. Ik heb ze uit de hele wereld. Soms wordt het weleens moeilijk om te zien of het een dames- of herentoilet is en nu kom je ook al de eerste genderneutrale toiletten tegen.” De originaliteit in toiletbordjes is enorm. José vertelt: “Een enorme friet met armpjes en beentjes, Tarzan en Jane, een stoere laars en een hooggehakte damesschoen in een café in Spanje.” Ze geeft het toe: “Het is een verslaving, want je verbaast je telkens weer hoe leuk en apart ze zijn.” Nee, ze moet ons teleurstellen. Op haar eigen toilet hangt geen bordje.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren