Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

In de ban van Rembrandt

Tijdens het internationaal documentaire festival IDFA beleefde de film ‘Mijn Rembrandt’ zijn wereldpremière.

Tot vreugde van veel betrokkenen is de productie nu ook voor het grote publiek in de bioscoop te zien. Maker Oeke Hoogendijk dook gewapend met de camera voor deze productie diep in de wereld van de mensen die gefascineerd en bijna obsessief bezig zijn met het werk van de oude meester. Dat levert een mozaïek aan bijzondere verhalen op. Zo wordt een mogelijke ontdekking van een nieuwe Rembrandt door kunsthandelaar Jan Six gevolgd en is er aandacht voor de ruzie tussen Frankrijk en Nederland over de aanschaf van de huwelijksportretten van Marten en Oopjen. Dat levert een boeiende en door alle onverwachte plotwendingen zelfs een spannende film op.

vanaf 5 mrt.
filmladder.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren