Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Gevaarlijk werk

Maar liefst 15 procent van alle werknemers in Nederland doet regelmatig gevaarlijk werk.

Dit is werk waarbij een kans bestaat op uitglijden, snijden of steken, beknelling, vallen van grote hoogte, een ongeluk met gevaarlijke stoffen of fysieke agressie. Al deze oorzaken kunnen een arbeidsongeval tot gevolg hebben. Mannen (21%) doen vaker gevaarlijk werk dan vrouwen (10%). Mannen lopen tijdens het werk vooral gevaar door uitglijden, snijden of vallen van hoogte. Voor vrouwen is confrontatie met geweld het belangrijkste gevaar tijdens het werk.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren