Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De teckel van Wil: ‘Het is een echte luiaard’

Wil Sinnige (69) heeft een eigenwijze hond. Terwijl de meeste honden niet kunnen wachten om uitgelaten te worden en door de natuur te rennen, blijft haar teckel Hartje (12) het liefst binnen.

“Ze ligt veel liever in haar mand te slapen. Het is een echte luiaard”, lacht de geboren Haagse. “Haar rondje buiten houdt ze het liefst zo kort mogelijk. Neem ik haar mee de natuur in, dan blijft ze ook zonder riem keurig naast mij op het asfalt lopen. Gras, bomen en bosjes interesseren haar niet. Ze wil het liefst zo gauw mogelijk weer terug naar huis. Lekker naar binnen, haar mandje in. Ik laat het maar zo. Sommige mensen zitten ook liever binnen, nou, Hartje dus ook.” Aanvankelijk had Hartje thuis nog drie kornuiten. “Dat werd soms een dolle boel. Helemaal als ik voor een boodschap weg moest en ze met z’n vieren alleen werden gelaten. Daar waren ze niet mee eens en dan werd er met z’n vieren luid gejankt en geblaft. Nu haar drie vriendjes zijn overleden, blijkt Hartje hun oude gewoonte niet te zijn vergeten. Als ik even weg moet, wordt er ook door haar alleen luidkeels gejankt en geblaft. Dat wil ze maar niet afleren. Dat is soms lastig, maar aan de andere kant voel ik me ook veilig met een blaffende hond in huis. Hier in de buurt is al eens ingebroken, maar ons huis slaan ze gelukkig over.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren