Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Zo slaagt een voornemen wel

Het volhouden van een goed voornemen is nog niet zo makkelijk. Zo blijkt uit onderzoek van Happy Weight dat 60 procent van de voornemens om af te vallen in 2019 niet geslaagd is. De volgende tips helpen om een voornemen wel te laten slagen:

  • maak een voornemen concreet (‘gezond eten’ is vaag, ‘twee stuks fruit per dag’ is concreet)
  • schrijf op waarom je dat doel wilt bereiken, wat brengt het voor jezelf
  • maak een als-dan-plan, beschrijf wat je doet als een bepaalde situatie zich voordoet (en doe dat positief, schrijf niet: ‘als ik me vervelend voel, ga ik niet snacken’, maar: ‘als ik me vervelend voel, neem ik een banaan’).

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren