Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

VR-bril tegen pijn en angst

Patiënten van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven kunnen bij wijze van proef tijdens hun behandeling een virtual reality-bril dragen. Dit gebeurt op de afdelingen dialyse, radiologie en de pijnpoli.

Voor elke afdeling zijn programma’s op maat voorbereid; van ontspanningsoefeningen in een sprookjesbos tot een wandeltoer door een historische binnenstad. Dialysepatiënt Emmy Verhoef (59) testte als eerste de bril. “Ik ben zo blij, ik was totaal afgeleid. Ik voelde wel dat ze bezig waren met mijn arm, maar mijn angst was helemaal weg. Ik had nergens last van, terwijl ik normaal weleens flauwval.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren