Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

De Tip van Léon: Ligconcerten

Het roept bij mij een kampeergevoel op. Iedereen neemt z’n eigen rolmatrasje of yogamatje mee.

Je zoekt een plekje en gaat gestrekt op de vloer. Is de zaal gevuld, dan dimt het licht en beginnen Sandra en Jeroen van Veen de toetsen van hun vleugels te beroeren. Hemelse klanken vullen de ruimte. Doorgaans spelen ze ingetogen pianomuziek van componisten als Satie, Einaudi of Simeon ten Holt. In schouwburgzalen, maar ook vaak op bijzondere locaties. In gevangenissen, oude kerken of fabrieksgebouwen. Wij mochten er een keer bij zijn op de overdekte binnenplaats van het Amsterdamse Scheepvaartmuseum, waar de muziek in combinatie met de kleurrijke ledverlichting in het glazen plafond ons een spirituele, bijna buitenaardse beleving bezorgde. Zonder drugs, maar wel met een geestverruimend glaasje wijn na afloop. Voor de komende maanden zijn er weer ligconcerten gepland in het hele land. Ze staan bij elkaar op een website. t/m 5 sept. ligconcert.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren