Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Muziek rond operatie

Patiënten die voor, tijdens en na een operatie een koptelefoon met muziek op krijgen, hebben minder verslavende pijnmedicatie nodig dan mensen die geopereerd worden zonder muziek.

Het Erasmus MC onderzocht het effect van muziek rond de operatie bij vijfduizend mensen. Verslaving aan pijnmedicatie is een groot maatschappelijk probleem. In Nederland gebruiken zo’n 1,3 miljoen mensen verslavende pijnmedicatie. Chronisch gebruik ontstaat bij zes tot tien procent van de patiënten na een operatie. “Het gaat om een nieuwe behandeling met muziek”, vertelt prof. dr. Hans Jeekel, hoogleraar chirurgie. “Een behandeling die geen bijwerkingen geeft, vrijwel geen geld kost, maar wel veel geld gaat besparen.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren