Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Mantelzorgacademie succesvol

Na een proef is het Maastricht UMC+ nu definitief begonnen met een ‘mantelzorgacademie’.

Patiënten en eventuele mantelzorgers worden er voorbereid op een snelle en verantwoorde terugkeer naar huis. De overheid wil dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Daardoor is het voor de patiënt en zijn of haar mantelzorger belangrijker bepaalde handelingen zelf te kunnen verrichten. Denk aan ogen druppelen, wondverzorging en injecties toedienen. Ook krijgen mantelzorgers tiltechnieken aangeleerd. De mantelzorgacademie ontlast tegelijkertijd de verpleegafdelingen. De instructies hoeven niet meer even tussendoor gegeven te worden. Het is nog niet bekend of het voorbeeld van Maastricht navolging krijgt.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren