Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De kat van Lisa ‘We kijken gezellig samen televisie’

Toen haar man twee jaar geleden overleed en Lisa van Meurs-Verwer (88) vanuit haar omgeving de vraag kreeg of ze een lieve asielkat wilde hebben, had ze er aanvankelijk helemaal geen zin in, maar toch ging ze overstag.

“Omdat een kat in huis ook een bepaalde gezelligheid biedt”, weet de Haarlemse. “Ik heb haar Snuffel gedoopt, want ze loopt vaak al snuffelend door de kamer. Ze zeiden dat zij in 2005 geboren is, maar volgens mij is ze veel jonger, want ze is zo levendig!” De kat biedt Lisa wat gezelschap. “Alleen is maar alleen. En met Snuffel erbij heb ik toch aanspraak. Sterker nog, ik houd hele gesprekken met haar en dan kijkt ze me aan alsof ze me begrijpt. Ik heb sowieso het idee dat katten slimmer zijn dan wij denken. Want als ik tegen Snuffel zeg hoe mooi ik haar vind, knijpt ze met haar ogen en kijkt ze heel lief, alsof ze wil zeggen: dank je wel voor het compliment. We vinden het ook gezellig om samen televisie te kijken. Snuffel weet precies hoe laat mijn favoriete programma begint en zit dan al klaar. Ook luisteren we samen naar muziek. Ik houd van lichte klassieke muziek en Snuffel ook. Van andere muziek moet ze niks hebben, dan verdwijnt ze liever naar de keuken, haha. Ik ben echt dolblij met Snuffel. Door haar voel ik me toch iets minder eenzaam.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren