Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Huishoudtip: Grafsteen schoonmaken

De vraag komt regelmatig langs: hoe kan ik een vervuilde grafsteen schoonmaken? Vaak is de steen aangetast door weersinvloeden, algen en vallend blad. Het probleem doet zich vooral voor bij oude, grove en vaak geciseleerde grafstenen.

Een lezeres uit Heerenveen kreeg het graf van haar ouders bijna niet meer schoon. Schoonmaakazijn en een borstel hielpen enigszins, maar niet afdoende. Een beproefd middel om vervuilde grafstenen schoon te maken is steenzeep. Steenzeep kunt u het beste kopen bij winkels die grafzerken verkopen. Een bekend merk is het Belgische Akemi. Steenzeep reinigt in de eerste plaats natuursteen en marmer en heeft een licht impregnerende werking. Grafstenen bestaan meestal ook uit natuursteen. Ook te koop via internet, bijvoorbeeld via Everpolish. Een flacon kost circa 15 euro.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren