Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Een speld(je) in een hooiberg

Ik dacht dat heel wat lezers speldjes zouden sparen, maar Jacques Ronckers (67) uit het Limburgse Baexem was tot op heden één van de weinigen die reageerden.

Hij heeft veertien ordners vol met naar schatting 8.500 speldjes. En dat is heel veel! In het midden van de jaren zestig waren speldjes een paar jaar lang een rage. Je kreeg ze vooral bij A-merken, maar de mooiste waren toch de speldjes van auto’s en voetbalclubs, en als het aan Jacques ligt ook de speldjes van bromfietsmerken. Daar heeft hij een bijzondere collectie van. Jacques: “Speldjes zijn over het algemeen niets meer waard. Ik kocht ooit voor 35 euro een speldje van het verdwenen Belgische bromfietsmerk Royal Nord en die kan ik nu voor 1 euro kopen. Heel veel zestigers hebben hun speldjes bewaard. Je kunt er honderden voor een luttel bedrag kopen. Toch struin ik nog verzamelmarkten af, op zoek naar dat ene speldje dat ik nog niet heb. Maar dat wordt steeds vaker een speld in een hooiberg. Maar het blijft een leuke hobby.” Bent u ook verzamelaar? Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren