Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Het leven getekend

Ze zijn veel gemaakt, maar zelden voor publiek te zien.

Het Kröller-Müller Museum in Otterloo op de Veluwe geeft met de tijdelijke tentoonstelling ‘Het leven getekend’ een inkijkje in de wereld van de voorstudie, doorgaans gemaakt als voorbereiding op groter en meer bekend werk. Vaak pareltjes. Vluchtige waarnemingen. Snelle krabbels in schetsboekjes. Soms eindeloos herhaald. De eigen collectie van het museum bevat meer dan 4.500 van deze tekeningen, pastels, aquarellen en prenten uit de periode 1850-1950, waarvan voor de expositie 150 zijn geselecteerd. Dan gaat het om werk van kunstenaars als Israëls, Breitner, Van der Leck, Gestel, Seurat, Toorop, Picasso en vele anderen. t/m 19 jan. krollermuller.nl 0318-591241

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren