Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De Tip van Léon: Uit de schaduw

Na Johannes Vermeer wordt Pieter de Hooch internationaal beschouwd als de beroemdste Delftse meester uit de Gouden Eeuw. In zijn eigen tijd was hij zelfs populairder dan zijn artistieke collega en stadsgenoot. Vierhonderd jaar geleden schilderde hij vooral binnenplaatsjes en interieurs.

Van dat authentieke monumentale straatbeeld is ook vandaag de dag nog veel terug te zien. Museum Prinsenhof Delft organiseerde voor het eerst in Nederland een overzichtstentoonstelling van zijn werk. Eindelijk de aandacht waar deze meester recht op heeft, zeggen de samenstellers. Bovendien is er in samenwerking met uitgever WBOOKS tegelijkertijd een rijk geïllustreerde catalogus verschenen.

t/m 16 febr.  pieterdehoochindelft.nl 015-2602358

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren