Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Meer plantaardig eiwit

Op dit moment is 65 procent van de eiwitten die we nuttigen van dierlijke oorsprong en 35 procent plantaardig.

De Green Protein Alliance (GPA) wil dat in 2025 de verhouding fifty/fifty is, in 2030 zou zestig procent van de eiwitten van plantaardige oorsprong moeten zijn. Een meer plantaardig voedingspatroon verlaagt de bloeddruk en geeft een lager risico op diabetes, darmkanker en hart- en vaatziekten. Ook is een omschakeling naar meer plantaardig beter voor onze planeet. Ruim de helft van de broeikasgasuitstoot komt bijvoorbeeld voor rekening van vlees, vis en zuivel. Bij de GPA is een groot aantal instellingen en bedrijven betrokken, waaronder het Voedingscentrum, Natuur & Milieu, Rabobank, Hak, Albert Heijn, Alpro, Unilever en Jumbo.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren