Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Een kast vol clowns

In 1990 waren Willemien en Cor van der Zanden uit het Brabantse dorpje Zeeland met vakantie in Normandië waar Willemien haar eerste clowntje kocht.

Vervolgens werd ze bevangen door de clowntjeskoorts. Het is nu met recht een zeer vrolijke verzameling. “We hebben er circa 2.500 en die staan in vijftien vitrinekasten. We hebben een speciale opbouw op de garage laten maken voor onze clowns.” Ook manlief, die zelf postzegels verzamelt, heeft plezier in de hobby van zijn vrouw. “Ik ben ook lid van de Gildeclownclub. Via deze vereniging kopen we de handgemaakte clowns van Gildehandwerk, een fabriek in het Duitse Bocholt. Daarnaast struinen we alles af om clowns in allerlei vormen en gedaanten te vinden. Soms kunnen we zelfs een complete verzameling tegen een zacht prijsje overnemen. Bijvoorbeeld van een weduwnaar in Veldhoven die de clowns van zijn overleden vrouw wegdeed. Wij kochten ook twee prachtige exemplaren die deze dame zelf had gemaakt en dat zijn voor ons heel bijzondere objecten. De weduwnaar kwam zelfs kijken of zijn verzameling goed terecht was gekomen.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren