Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Vetluis

Nogal wat mensen hebben last van stinkend wasgoed als dit nota bene uit de wasmachine komt. Vaak is sprake van vetluis.

Vuil, vet, zeepresten en pluizen hopen zich in de trommel op en verspreiden een nare lucht. Er zijn diverse oorzaken: er wordt onvoldoende wasmiddel gebruikt en te vaak op lage temperaturen gewassen waardoor bacteriën niet doodgaan. Draai dus af en toe een wasje op 90 graden met handdoeken. Of was op 90 graden met een lege trommel, maar wel met een wasbol met huishoudazijn of met een schepje huishoudsoda in het wasmiddellaatje. Maak ook eens de rubberen deurring schoon en laat het deurtje dan een tijdje open staan. Reinig regelmatig het (pluizen)filter en het wasmiddelenbakje. Doe de wasmachine niet propvol. Voorts adviseer ik vloeibaar wasmiddel in plaats van poeder.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren