Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Markoesa Hamer in MAX PubQuiz

Markoesa Hamer (34) kennen we van haar rol als Isa van Buuren in de MAX-serie ‘Dokter Deen’. Met het nieuwe programma ‘MAX PubQuiz’ slaat ze een nieuwe weg in: die van co-presentator naast Sybrand Niessen.

De pubquiz is al jaren een populair tijdverdrijf in veel kroegen: teams van familie of vrienden die het tegen elkaar opnemen om zo veel mogelijk goede antwoorden op uiteenlopende kennisvragen te geven. Er zijn zelfs lokale competities en kampioenschappen! Ook voor ‘MAX PubQuiz’ wordt de kennis van de teams getest met vragen over geschiedenis, muziek, sport en eten & drinken. Alles in een gezellige kroegsfeer.

Naast acteren nu presenteren

Voor Markoesa is het presenteren van een tv-­programma een nieuwe fase in haar carrière, naast haar drukke werk als actrice in het theater en op tv. “Jan Slagter vroeg me een tijd geleden of ik het leuk zou vinden om eens een programma te presenteren. Dat leek me wel een mooie nieuwe uitdaging. Op een MAX Ledenevenement heb ik vervolgens een uitgebreide screentest gedaan: een dag lang met een cameraploeg als verslaggeefster rondgelopen en ook mensen geïnterviewd. En het resultaat is van beide kanten heel goed bevallen. Daarna is er best weer wat tijd overheen gegaan tot Jan me een paar maanden geleden vroeg of ik co-presentator wilde worden van ‘MAX PubQuiz’. Ik zei meteen ja, ook omdat ik gek ben op dit soort quizjes.”

Nu al veel geleerd

Markoesa (haar voornaam is Surinaams voor
passiebloem) heeft naar eigen zeggen een vrij bescheiden rol in het programma: “Sybrand Niessen is echt de presentator. Ik speel de eigenaar van de kroeg, de gastvrouw die de kandidaten op hun gemak stelt en die ook als een soort sidekick van Sybrand fungeert. Hij is echt zó’n professional, nu al heb ik veel van hem geleerd.”

Uitdagend voor spelers en kijkers

Makkelijk zijn veel vragen overigens niet, constateert Markoesa na de eerste proefafleveringen: “Ze testen je algemene kennis en soms zijn het vragen die iemand in je team toevallig moet weten.
Dat maakt het voor deelnemers én kijkers een uitdagend programma!” Dit seizoen zijn zes afleveringen gepland. De eerste vijf afleveringen zijn voorrondes met telkens zes teams van drie deelnemers, waarna de vijf beste teams het op 27 december in de finale tegen elkaar opnemen.

MAX PubQuiz

Vrijdag 11 oktober, 22.20 uur NPO1

Wilt u zelf actief meespelen? Dat kan!

Voorafgaand aan iedere uitzending publiceert MAX Vandaag een antwoordformulier voor de thuisspelers.
Het antwoordformulier is te downloaden op maxvandaag.nl/maxpubquiz

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren