Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Een huis vol uiltjes

Sietje Van der Ree-Westerman is tot op heden de oudste verzamelaarster in deze rubriek. De 94-jarige dame uit Bergen op Zoom verzamelt uiltjes. Haar dochter Ellen voert het woord: “Tegen het einde van de jaren zestig gingen mijn ouders aan de Uilenvliet in Zwijndrecht wonen. Een van de eerste bezoekers nam een uiltje mee. Daarmee begon de verzameling. Mijn moeder heeft er nu een stuk of 400 en dat vindt ze wel genoeg.” Mevrouw Sietje heeft uilen in allerlei gedaanten. Uilen van Swarovski, van zilver en van koper. Beeldjes en geborduurde uiltjes. Maar ook heel veel gebruiksvoorwerpen, zoals een schoenlepel, een portemonnee, bordjes en spaarpotten. Maar ook enkele opgezette uilen. Ellen en haar broer lieten ooit drie bronzen uilen maken. Eentje staat op het graf van Sietjes overleden man, de andere hebben de kinderen. Ellen zegt: “Ik weet niet wat er met de verzameling gaat gebeuren als moeder er niet meer is. De mooiste exemplaren zullen mijn broer en ik wel meenemen, maar niet de hele verzameling. Ziet u, ik ben ook al 72 jaar.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren