Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Alzheimerdiagnose via oog

Volgens Amerikaanse onderzoekers kunnen bloedvaten in de ogen gebruikt worden bij de diagnose alzheimer. Daarover bericht Alzheimer Nederland op de website. Net als kleine bloedvaten in de hersenen zouden de bloedvaatjes op het netvlies ook veranderen door de ziekte. Volgens de onderzoekers is het netvlies een ‘spiegel’ voor wat er gebeurt in de hersenen.

Het gaat nog om experimenteel onderzoek. Er zijn bovendien meer ziekten die invloed hebben op de kleine bloedvaten, denk bijvoorbeeld aan diabetes. Op termijn is het oogonderzoek wellicht een goedkope en patiëntvriendelijke methode. Zeker in vergelijking met de hersenscan en ruggenprik die nu toegepast worden.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren