Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Slapen in een museum

Antoinette Hovingh en haar man Bert Stulp zijn eigenaar van Bed & Breakfast De Oldtimer in Doesburg dat gevestigd is in een soort museum.

Antoinette legt uit: “Mijn man en ik verzamelen van alles en de diverse collecties staan verspreid in ons huis. Het is daarmee een compleet museum geworden. Mijn man heeft twee echte oldtimers, een Renault Dauphine en een Simca Aronde, beide uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Maar we verzamelen ook modellen van oldtimers en spelletjes uit de jaren vijftig, alles over The Beatles en de illustratrice Rie Cramer en Annie M.G. Schmidt. Voorts alles over Flipje, blikken reclameborden en natuurlijk mechanisch speelgoed.” Dat laatste is misschien wel haar favoriete verzameling. “Als kind vond ik het prachtig speelgoed, maar het was te duur. Later kwam ik in contact met een groothandelaar en begon zelf een speelgoedwinkeltje om mechanisch speelgoed te verkopen. Maar van de opbrengst kun je niet leven. Ik heb nu een stuk of 150 van deze voorwerpen verzameld en ik vind het nog steeds prachtig.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren