Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Ieder potlood heeft zijn eigen verhaal

Gré de Hart-Schuitemaker uit Venhuizen verzamelt potloden. En daarmee bedoelen we de gewone exemplaren die grijs-zwart schrijven.

Gré: “In mijn familie- en kennissenkring ben ik nog nooit iemand tegengekomen die ook zo’n verzameling heeft en daarom kan ik ook met niemand ruilen. Ik heb trouwens geen enkele dubbele en dat is ook wel raar.” Gré is gepensioneerd onderwijzeres. “Een jaar of twintig geleden begon ik potloden te sparen en ik heb er nu circa 1.500. Dat is niet spectaculair veel, maar je moet heel wat moeite doen voor bijzondere exemplaren. Ik kijk in elke souvenir- en museumwinkel die ik onderweg tegenkom. Laatst was ik bij een voorstelling van ‘Soldaat van Oranje’ en kreeg ik een klein potlood van geperst kranten­papier.” Ze reist, ondanks haar 81 jaar, nog regelmatig in binnen- en buitenland. “Laatst was ik in Zuid-Afrika en ik vond daar een potlood met een struisverenversiering. Dat is dan weer leuk.” Gré heeft haar verzameling keurig in vitrinekasten en gesorteerd per land en op thema, zoals ‘sport’ en ‘muziek’.
Bent u ook verzamelaar? Mail naar info@emilebode.nl

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren