Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

De Griekse straathond van Dick

‘Ze is één van de weinige vegetarische honden’

Er zijn mensen die zich afvragen waarom wij nou een hond uit Griekenland van de Stichting Straathonden van Lesbos hebben gekozen in plaats van een asielhond uit ons eigen land, maar wij konden bij het asiel in onze omgeving niet vinden wat we zochten. Namelijk een superlief dier dat een tweede kans verdient. Ze hadden in het asiel alleen van die vechthonden. Via via kwamen we bij die stichting terecht. En als je dan een fotootje van die leuke Senna hebt gezien met die lieve oogjes, dan ben je toch verkocht?”, zegt voormalig onderwijzer Dick Millenaar (73) uit Hilversum. “En de keuze was terecht, want Senna (6) is echt zo lief als we dachten. Ze heeft een heel zacht karakter en slaapt zelfs in haar mandje bij ons op bed. Het is ook een charmante dame, want als ze aangehaald wil worden, gaat ze lief op haar rug liggen zodat haar buikje geaaid kan worden.” Ook bijzonder blijkt het dieet van Senna. “Ze is één van de weinige vegetarische honden. Ze kan gewoon echt niet tegen vlees, dus ze krijgt vegetarische brokken en kluifjes. Maar daar smult ze gelukkig net zo goed van hoor. En zo grappig, bij ons in de buurt lopen er meer mensen met honden die afkomstig zijn uit Griekenland en Spanje. Het is net alsof Senna die dieren herkent, want daar heeft ze echt een klik mee, wonderlijk toch?! Alsof die dieren elkaar verstaan en elkaar laten weten waar ze vandaan komen.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren