Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 085 - 888 1881

Echte brommers kieken

Cor Grotenhuis (72) uit Berkhout (bij Hoorn) is een groot verzamelaar van brommers uit de jaren zestig en zeventig. De tijd van Puch, Kreidler en Zündapp. Achter zijn huis aan Westeinde 337 huurt hij een schuur van zijn buurman en heeft hij meer dan zeventig volledig gerestaureerde exemplaren staan en een werkplaats. Als u dit leuk vindt, mag u ze allemaal bewonderen. Cor zegt: “Ik heb ze allemaal opgeknapt, want dat is mijn grote passie. Ik koop nu geen nieuwe exemplaren meer, dat wordt te veel. Soms verkoop ik een brommer, maar dat gebeurt dan met pijn in mijn hart.” Er zijn nog wel een aantal brommers die hij niet bezit. “Ik denk aan de prachtige Batavus Whippet, een Eysink en de Belgische Royal Nord maar daar moet je soms zes- tot zevenduizend euro voor betalen en dat ga ik echt niet meer doen.” Maar wat moet er met zo’n immense verzameling gebeuren als Cor toevallig zou overlijden? “Dan mag mijn vrouw ze veilen. Dat levert een heel mooi centje op.”

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren