Dé gids voor radio, televisie en plezierig leven
Abonnementen service: 035 - 2019505

Bloementips

Snijd de onderkant van stelen van een bosje bloemen onder water af. Bij stevige, houtachtige stelen maakt u een schuine snede en zachte bloemstelen snijdt u recht af.

Zet de bloemen in handwarm water. Fresia’s zijn blij met een schepje suiker. U heeft veel langer plezier van uw boeket als u de bloemen ’s nachts op een koele plaats zet. Als u een boeket krijgt en sommige bloemen zijn al gauw uitgebloeid, vervang die dan door wat groen uit eigen tuin. Siertakken met mooie vruchtjes staan veel langer als u ze met haarlak bespuit. Dat geldt ook voor de meeste droogbloemen. Verwijder bij lelies het stuifmeel: de bloemen blijven langer mooi en u heeft minder troep. Zet een boeket beter niet in de buurt van groente en fruit.

  Post & Mail

Wilt u reageren op de inhoud van MAX Magazine, een tv- of radioprogramma? Stuur dan een bericht naar MAX Magazine. De redactie maakt elke week een selectie en kort soms berichten in.

Reageren